Om kunstneren

Jeg er født i New York som eldst av seks søsken med amerikansk kunstnermor og norsk arkitektfar. Bergen har vært mitt bosted det meste av livet.

Helt fra min utdanning som keramiker fra Bergens Kunsthåndverksskole midt på 70-tallet, har jeg hatt en forkjærlighet for berøringskeramikk som kan brukes daglig til mat og drikke. Hele min produksjon dreier seg om bruksting. Forholdet mellom funksjon og form, farge og overflate, sosial og kulturell kontekst er fortsatt like inspirerende utfordringer.

Det meste av min tid som keramiker har vært brukt på verkstedet i egen virksomhet. Fra 1983 til 2000 arbeidet jeg jevnlig på Statens Høgskole for Kunsthåndverk og Design i Bergen som veileder, og underviste i emnene funksjon og glasurlære. I årene 2000-2005 ledet jeg keramikkavdelingen på Högskolan för design och konsthandverk som professor ved Göteborgs universitet.

Jeg har hatt flere gjesteopphold ved universiteter i USA samt holdt kurs og workshops i USA og Danmark.

Mine arbeider blir formidlet gjennom utstillinger, galleriutsalg, FORMAT i Bergen og Oslo, Villvinmarkedet i Risør og egne arrangement på verkstedet.

Skriv inn søkeord her